espa-greek
espa-greek

DECOSPAN Products

Η λέξη querkus προέρχεται από τη λατινική ονομασία “quercus” που αναφέρεται στο Δρυ ή Βελανιδιά.

Η σειρά επενδεδυμένων πάνελ καπλαμά Quercus της Decospan, αποτελεί μια οικολογική απάντηση στις σύγχρονες τάσεις του interior design. Πρόκειται για ένα προϊόν που αναδυκνείει την αυθεντικότητα και “ειλικρίνεια” του υλικού και σε συνδυασμό με την μηχανική σταθερότητα που προσφέρει, αντικατοπτρίζει την αξία της συντήρησης του “νέου” διατηρώντας παράλληλα τους δεσμούς με το πλούσιο παρελθόν-“παλιό”.

Το “μέσο” είναι πάντα η Δρυς, με κύρια χαρακτηριστικά τη στιβαρότητα, τη ζεστασιά και τη ζωντάνια να τη διακρίνουν. Χρησιμοποιώντας τη μοναδική και καινοτόμο μέθοδο συρραφής mixmatched, δημιουργούνται επιφάνειες που εφοδιάζουν το σχεδιαστή με μια ξεχωριστή γκάμα επιλογής προϊόντων.

H πατενταρισμένη τεχνική συρραφής από την Decospan, όπου καπλαμάδες από διαφορετικά δέντρα, με διαφορετικές μεθόδους κοπής, ενώνονται μεταξύ τους σε στοχευμένα τυχαία σειρά, δίνει στο τελικό φύλλο καπλαμά την αίσθηση μασίφ ξύλου, αναδυκνείοντας τη βέλτιστη δυνατή φυσικότητα για μεγαλύτερη επιφάνεια στο τελικό αποτέλεσμα.

Η μοναδικότητα αποτελεί έκδηλο χαρακτηριστικό της συλλογής, καθώς κάθε φύλλο καπλαμά διαλέγεται ξεχωριστά και το τελικό αποτέλεσμα είναι αμιγώς χειροποίητο.

Οι δυνατότητες φινιρίσματος με τη μέθοδο “ανοιχτού πόρου”(poro aperto) αλλά και με την πατενταρισμένη τεχνοτροπία “εφέ πριονιού”(saw effect), διαμορφώνουν υφή και κατ’επέκταση “χαρακτήρα”, ενισχύοντας έτσι με αυθεντικότητα το τελικό προϊόν. Ανεξαρτήτως φινιρίσματος, το τελικό αποτέλεσμα της Querkus είναι πάντα φυσικό, χαρακτηριστικό επιθυμητό και αναγκαίο κάθε φορά που αναφερόμαστε στο ξύλο.

Οι συλλογές της QUERKUS:

Natural: φυσικότητα, “καθαρότητα”, ομοιομορφία, εξασφαλίζονται με την επιλογή δρυών από ελεχόμενες περιοχές της Κροατίας.

Vintage: αυθεντικότητα, χαρακτήρας, ”σύνδεση” με το παρελθόν, μέσω της επανάχρησης δοκών δρυός που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή σιδηροδρομικών φορτηγών.

Retro: όλα τα αισθητικά προτερήματα της vintage αλλά με απαλότερη υφή και λιγότερη επεξεργασία στο φινίρισμα.

Smoked: κλάση, κομψότητα, πολυτέλεια, σκούρο χρώμα με έντονο “ντεγκραντάρισμα” μέσω του “καπνίσματος” κροατικής Δρυός.

“Shinnoki” στα Ιαπωνικά σημαίνει “πραγματικό ξύλο”. Με τη συλλογή αυτή η Decospan πρωτοπορεί, παρέχοντας μια σειρά από 9 ισχυρά, υψηλής ποιότητας και αντοχής επενδεδυμένα πάνελ καπλαμά, έτοιμα για κάθε χρήση interior design.

Η συρραφή των φύλλων για τη σειρά αυτή γίνεται πάντα με την τεχνική mixmatched, και σε συνδυασμό με την ειδική επεξεργασία χρώσης που υφίστανται, μια διαδικασία που αποτρέπει τις διχρωμίες του ξύλου στο ίδιο πάνελ, εξασφαλίζεται η βέλτιστη δυνατή ομοιομορφία και φυσικότητα στο τελικό προϊόν.

Στο τελικό στάδιο, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας επικαλύπτουν με 6 στρώσεις UV βερνίκι το προϊόν, διασφαλίζοντας εξαιρετικά υψηλή αντοχή στην επιφάνειά του. Με τον τρόπο αυτό, φτάνει στα χέρια του πελάτη ένα προϊόν ημιέτοιμο, υψηλής αντοχής, απόλυτα ομοιόμορφο και φυσικό, απαλλάσσοντάς τον από περαιτέρω έξοδα επεξεργασίας και παρέχοντάς του την μοναδική δυνατότητα να διασφαλίσει τις παραπάνω ιδιότητες και κυρίως την ομοιομορφία σε κάποια μελλοντική παραγγελία.

Οι συλλογές της Shinnoki καλύπτουν μια ευρεία γκάμα σχεδιαστικού στυλ, από κλασσικό και στιβαρό μέχρι μοντέρνο και ελαφρύ, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και υφών, με κύρια χαρακτηριστικά την σταθερότητα στο χρόνο και το σεβασμό προς το περιβάλλον.

Η αμεσότητα στην παράδοση καθώς και η συνάφεια της σειράς με την συλλογή επενδεδυμένων σανίδων πατώματος “Park-y”, αποτελούν επιπρόσθετα πλεονεκτήματα για τον εκάστοτε σχεδιαστή, βοηθώντας τον να πετύχει το βέλτιστο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, στον λιγότερο δυνατό χρόνο.

Τα πλεονεκτήματα του SHINNOKI:

9 διαφορετικά σχέδια, για κάθε γούστο

Ομοιόμορφο χρώμα χάρη στη βημοχανική διαδικασία βαφής

6 UV βερνίκι

Όψη & υφή μασίφ ξύλου χάρη στην τεχνική mixmatch

Αειφόρος σχεδιασμός

Μπορεί να επεξεργαστεί απλά και γρήγορα

Μπορεί να συνδιαστεί άψογα με πάτωμαPar-ky (www.par-ky.com)

2nordus
3nordus

Η συλλογή “Nordus” της Decospan αποτελείται από επενδεδυμένα πάνελ καπλαμά, τα οποία αναδυκνείουν ένα μοντέρνο “Σκανδιναβικό” ύφος στο χώρο του interior design. Η καθαρότητα, η ομοιομορφία και ο νεωτερισμός είναι στοιχεία που προβάλλονται έκδηλα μέσα από μια προσπάθεια να διαμοιραστεί η φυσική ομορφιά με ένα τρόπο φιλικό και υπεύθυνο προς το περιβάλλον, πάντα σε αρμονία με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η διαχρονικότητα και η εξαιρετική ποιότητα της σειράς, εξασφαλίζεται με την διαλογή μόνο των καλύτερων κομματιών μαλακής ξυλείας και σημύδας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη διαρκή παρακολούθηση των τελευταίων τάσεων και εφαρμογή τους στο φινίρισμα των επιφανειών (βαφή, λάδι), καθιστούν τη σειρά Nordus κατάλληλη να ενσωματωθεί σε κάθε αρχιτεκτονική επιφάνεια.

the venner
the venner

Η Decospan με τη σειρά The Veneer, πρωτοπορεί ανοίγοντας νέες διαστάσεις και θέτωντας νέους ορίζοντες στο χώρο του interior design.
Πλέον, ο αρχιτέκτονας ή σχεδιαστής, διαλέγει τον καπλαμά από οποιοδήποτε δέντρο της αρεσκείας του, επιλέγει την μέθοδο κοπής και συρραφής των καπλαμάδων πάνω σε οποιοδήποτε υλικό πυρήνα, και έχει ένα μοναδικό, custom-made προϊόν, ικανό να εμπλουτίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το project για το οποιό έχει επιλεγεί.

Η συνθετική σκέψη (concept) κάθε σύγχρονου αρχιτέκτονα και designer, έχει συνήθως ως στόχο την επίτευξη της υψηλότερης δυνατής αισθητικής σε συνάρτηση με την εύρεση οικονομικών και οικολογικών λύσεων. Τα προϊόντα της σειράς Look’ likes εγγυώνται τη βέλτιστη σχέση των παραπάνω παραμέτρων.

Οι αρχικοί κορμοί ξύλου “ξεφλουδίζονται”, τα φύλλα αυτά στη συνέχεια βάφονται και και εν συνεχεία κολλούνται, σχηματίζοντας “νέους κορμούς” συμπιεσμένων φύλλων ξύλου, οι οποίοι τελικώς κόβονται ξανά προσφέροντας μια ατελείωτη δυνατότητα επιλογής χρωμάτων, υφών και σχεδίων. Το κόστος του τελικού προϊόντος μειώνεται σημαντικά, και παρέχεται η δυνατότητα εξαιρετικού “καμουφλαρίσματος” επιφανειών με στοχευμένα χρώματα και patterns στα χρώματα και υφές των επιθυμητών ξύλων.

Η “αποδόμηση” αυτή του υλικού και η “επανάχρησή” του, δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα πρωτότυπης αισθητικής και τεράστιας ποικιλίας, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τόσο “κυρίαρχο” όσο και “συμπληρωματικό” συνθετικό στοιχείο στο χώρο όπου θα χρησιμοποιηθεί.

 

Η σειρά look’ likes είναι διαθέσιμη στις παρακάτω μορφές:

  • Panel – επενδεδυμένο πάνελ
  • Ply – στρώσεις διαφορετικού καπλαμά
  • Flex – εύκαμπτος καπλαμάς
  • Wallpaper – ταπετσαρία από καπλαμά
3decoflex
2decoflex

Tο Decoflex είναι ένα πρωτοποριακό υλικό της Decospan, το οποίο προσφέρει λύσεις σε επενδύσεις καμπύλων, κοίλων ή κυρτών επιφανειών, όπου μέχρι πρότινος αποτελούσαν τροχοπέδη. Αυτό το ειδικά διαμορφωμένο υλικό αποτελείται από πρεσαρισμένο καπλαμά σε ειδικό χαρτί craft, ο οποίος στη συνέχεια υφίσταται ειδική επεξεργασία στους πόρους και τις ίνες του, προσφέροντας εξαιρετική αντοχή και ευκαμψία στο τελικό φύλλο.

decolam

Μέσω του καινοτόμου Decolam, η Decospan προσφέρει ένα λεπτό και ελαφρώς εύκαμπτο προϊόν αποτελλούμενο από φύλλο καπλαμά επενδεδυμένο πάνω σε ειδικά εμποτισμένα φύλλα φορμάικας, καθιστώντας το κατάλληλο για οποιαδήποτε επενδυτική χρήση στο εσωτερικό. Το συνολικό του πάχος δεν ξεπερνά τα 1mm με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλο τόσο σε επιφάνειες που χρειάζονται κάλυψη χωρίς να αυξηθεί σημαντικά το συνολικό τους πάχος, όπως πόρτες, πορτάκια, κτλ., όσο και σε επιφάνειες με καμπυλότητα. Βασικά του χαρακτηριστικά πέρα από την αντοχή, είναι η ευκολία στη χρήση, και οι απεριόριστες δυνατότητες σε χρώματα και είδη καπλαμά που μόνο η Decospan μπορεί να προσφέρει.

astrata
astrata
astrata
astrata

Η συγκεκριμένη σειρά επενδεδυμένων πάνελ καπλαμά της decospan, προσφέρει ένα μοναδικό τρισδιάστατο εφέ στην επένδυση τοίχων στο εσωτερικό. Διαφορετικά κομμάτια ξύλου από το ίδιο πάνελ, εξέχουν ελάχιστα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ανάγλυφη αίσθηση οπτικού βάθους. Ευκολία στην τοποθέτηση, μοναδικοί χρωματισμοί και άρτιο ποιοτικά και αισθητικά τελικό αποτέλεσμα, αποτελούν κατευθυντήριες γραμμές της συγκεκριμένης σειράς.

parky
FOTO_OAKS_RUSTIC_CANYON_OAK
PATTERN_SMOKED_WALNUT
FOTO_CHARACTER_WOODS_SHADOW_MACASSAR_Deluxe06_LR

Η σειρά “Par-ky” της Decospan προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας επενδεδυμένες σανίδες πατώματος με επίστρωση πραγματικού ξύλου, έτοιμες για τοποθέτηση με τη μέθοδο uni-click.

Το μεγάλο φάσμα χρωμάτων και η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών ειδών ξυλείας, τόσο σκληρής ευρωπαϊκής όπως Δρυς και Καρυδιά, όσο και τροπικής όπως έβενος ή teak, καθιστούν την σειρά αυτή ως την πλέον κατάλληλη λύση στην κατηγορία “ξύλινο πάτωμα”.

Οι  διαφορετικές συλλογές δίνουν ελευθερία στη διαμόρφωση τόσο του ύφους όσο και του budget επιλέγοντας:

– πάχος του καπλαμά 0.6, 2 ή 3.2 mm και το μέγεθος της σανίδας– το είδος του ξύλου

– την πυκνότητα των ρόζων

Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Par-ky” προτείνεται για χρήση με ενδοδαπέδια θέρμανση, και η ποιότητά του επισφραγίζεται με την παροχή εγγύησης έως 20 έτη.

cabbani

Η σειρά Cabbani της Decospan, αποτελεί την ιδανική λύση για πάτωμα στα πιο απαιτητικά αρχιτεκτονικά projects. Συνδυάζει αρμονικά την ζεστασιά και ομορφιά της δρυός με τον σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Ο αρχιτέκτοντας ή σχεδιαστής, πλέον έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα custom-made ημιμασίφ ξύλινο πάτωμα, με πάχος ξυλόφυλλου 2, 3.2 ή 5.5mm, δυνατότητα επιλογής μεγέθους σανιδών και σε ευρεία χρωματική γκάμα, σύμφωνα με τις ξεχωριστές αισθητικές απαιτήσεις του εκάστοτε χώρου. Παράγεται στη Γαλλία, με προσήλωση στην ποιότητα και τη λεπτομέρεια, πάντα με σεβασμό προς τη φύση.

Eπιλέξτε το πάτωμα που σας ταιριάζει σε 5 απλά βήματα.

1.Επιλογή τύπου πατώματος.

Board

Pattern

Pattern Floor

2. Επιλογή χρώματος.

Ανάμεσα από 26 χρώματα που αποτελούν τις 5 collection. Το γεγονός ότι το ξύλο είναι ένα φυσικό προϊόν συνεπάγεται ότι μπορεί να έχει ελαφρές χρωματικές παραλλαγές, κάτι που το καθιστά πιο ενδιαφέρον, φυσικό και καταπληκτικό.

Δείτε το χρωματολόγιο στα Decor.

3. Επιλογή διάστασης σανίδας.

 

Premier: 1190 x 150 mm
Διαθέσιμη με καπλαμά πάχους 2 ή 3.2 mm

 

Elite: 1940 x 150 mm
Διαθέσιμη με καπλαμά πάχους 2, 3.2 ή 5.5 mm

 

Designer: 1940 x 194 mm

Διαθέσιμη με καπλαμά πάχους 2, 3.2 ή 5.5mm

 

Baton-S: 610 x 92 mm (45°)

Διαθέσιμη με καπλαμά πάχους 2 ή 3.2 mm

 

Baton-L: 710 x 124 mm (45°)

Διαθέσιμη με καπλαμά πάχους 2 ή 3.2 mm

 

Chevron-S: 600 x 92 mm (45°)

Διαθέσιμη με καπλαμά πάχους 2 ή 3.2 mm

 

Chevron-L: 700 x 124 mm (52°)

Διαθέσιμη με καπλαμά πάχους 2 ή 3.2 mm

 

4. Επιλογή στυλ.

Select

Rustic

Aged

FOTO_KWALITEIT_BOARD_AGED_DETAIL

Scratched

FOTO_KWALITEIT_BOARD_SCRATCHED_DETAIL_Pure_Elite_LR

5. Επιλoγή πυρήνα.

HDF (Υψηλής πυκνότητας μοριοσανίδα)

HDF

Κόντρα Πλακέ Συμήδα

BIRCH-PLYWOOD

Copyrights © 2024 SANELCO. All Rights Reserved.

DWHITE PRODUCTION